recepten met kokos

Kokos recepten

Vakantiegevoel op je bord

Ben je op zoek naar lekkere recepten met kokos? Voeg kokos toe aan je gerecht en je hebt een instant vakantiegevoel. Kokos is een veelzijdig ingrediënt, je kunt er van alles mee! Kokos past zowel in zoete als hartige gerechten. Denk aan lekkere koekjes, maar ook smoothies en curry gerechten.

Kokosmakronen

kokosmakronen recept

Als je aan kokos denkt, denk je waarschijnlijk ook heel snel aan kokosmakronen. Een kokosmakron is een ronde koek, vaak gemaakt op een stuk eetpapier. Kokosmakronen zijn erg makkelijk om te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig: eiwit, gemalen kokos, suiker en citroenrasp. Even kort bakken in de oven en je hebt heerlijke koekjes voor bij de koffie of thee! Zelf koekjes bakken was nog nooit zo eenvoudig… Je moet alleen even weten hoe het moet!

Recept: kokosmakronen

Curry met kokos

curry met kokos

Kokosmelk geeft een romige en volle smaak aan onder andere soepen en desserts, maar kokos kan ook niet ontbreken in een curry! De room is wit van kleur en heeft ongeveer dezelfde textuur als gewone room. Kokosmelk wordt vooral in Aziatische gerechten gebruikt, om pikante gerechten te verzachten en een heerlijke smaak te geven. Kokosmelk is afkomstig uit een kokosvrucht en is hierdoor een plantaardig alternatief voor gewone melk. Kokosmelk bevat veel verzadigde vetten, daarom is het aan te raden om dit niet dagelijks te eten.

Recept: Groene curry met kokosmelk en kip
Smaakvolle smoothies
Smaakvolle smoothies

Boordevol groente en fruit!

Meer smoothierecepten
Brunch
Brunch

Voor een luie ochtend

Meer recepten