recepten met kiwi

Kiwi recepten

Groen bolletje vol vitaminen

Kiwi is hartstikke gezond én lekker! Bovendien kun je heerlijke recepten met kiwi maken, zoals smoothies, gebakjes en taarten. Maar wist je dat je kiwi ook perfect kunt gebruiken in een salade? Hier vind je de lekkerste recepten met kiwi.

Smoothie met kiwi

smoothie kiwi

Je bedenkt het misschien niet zo snel, maar een smoothie met kiwi is heel lekker en bevat ook nog eens lekker veel vitaminen. Lekker om de dag mee te beginnen, of juist als gezond tussendoortje. Mix alle ingrediënten in de blender en je hebt in een handomdraai een lekkere smoothie gemaakt! Je kunt een smoothie maximaal een aantal dagen bewaren in de koelkast. Let er goed op dat de smoothie in een goede, afgesloten verpakking zit. Kijk en ruik ook aan de smoothie voordat je hem gaat drinken. Het kan zijn dat de structuur of geur verandert.

Recept: Smoothie met kiwi en banaan

Salade met kiwi

salade met kiwi

Gebruik eens kiwi in je salade! Het ziet er vrolijk uit en het is ook nog eens gezond. Kiwi combineert heel goed met noten en geitenkaas, maar ook met kip en avocado bijvoorbeeld. Lekker als voorgerecht, salade bij de barbecue of maaltijdsalade met een stukje brood in de zomer! Wil je een salade meenemen naar je werk of naar school? Zorg er dan voor dat je de sla apart houdt van de noten en het fruit. Zo blijven de ingrediënten extra lekker en knapperig en kun je extra genieten van jouw frisse salade.

Kiwisalade met kip en komkommer
Smoothie bowls
Smoothie bowls

Het fruit knalt eruit

Meer fruit in een kom
Smaakvolle smoothies
Smaakvolle smoothies

Boordevol groente en fruit!

Meer smoothierecepten