Kersen recepten

Kersen recepten

Maak er een zoete en sappige zomer van met kersen

Kersen, dé eye-catchers van de zomer! Het seizoen loopt van juni tot en met augustus, dus dan zijn ze op hun allerlekkerst. Bak ze mee in een cake, maak er ijsjes van of verwerk ze in hartige gerechten zoals tosti’s of salades. Op deze pagina vind je inspiratie voor kersen recepten, om er een extra zoete zomer van te maken. Geniet ervan!

Kersen schoonmaken

Hoe kun je kersen goed schoonmaken? Was verse kersen voorzichtig, want ze zijn kwetsbaar. Verwijder de steeltjes pas na het wassen. Zo voorkom je dat de kersen zich volzuigen met water, want dat is natuurlijk zonde van de smaak. Geef ze dus gewoon wat liefde, dat proef je er meteen in terug! Daarna kun je ze gebruiken voor allerlei zomerse recepten, zoals een roze fruitsalade met roomkaas of kersen-yoghurtijsjes.

Hartige gerechten met kersen

Dat kersen het goed doen in nagerechten en ijsjes, is geen verrassing. Maar wist je dat kersen ook heel lekker zijn in hartige gerechten? Kersen en kaas zijn beste vrienden, kijk maar naar deze tosti met camembert en kersen. Of probeer bruschetta met ricotta, kersen en tijm.  En als je kersen over hebt, zijn ze ook heel geschikt om te gebruiken voor een kersen-barbecuesaus.

Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten