banaan recept

Banaan recepten

De lekkerste recepten met banaan

Bananenbrood, bananensmoothie, bananenpannenkoekjes, een power ontbijt met banaan of banaan van de barbecue. De banaan is een echte alleskunner en dit stuk fruit combineert vooral goed met zoete gerechten. Hoe rijper ze zijn, hoe beter je er mee kunt bakken! Ga aan de slag met een van deze heerlijke banaan recepten.

Bananenbrood bakken

bananenbrood

Heb je veel rijpe bananen over? Bak eens een bananenbrood! Zo simpel om te maken, maar ontzettend handig als ontbijt of tussendoortje. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor bananenbrood en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer eens bananenbrood met stukjes chocolade, noten – zoals pecannoten, cranberry’s of rozijnen. Tip: bak lekker veel bananenbrood in één keer en vries het daarna in plakjes in. Zo heb je altijd een lekker stuk bananenbrood op voorraad.

Alle bananenbrood recepten

Banaan bewaren

bananen

Hoe kun je het beste een banaan bewaren? Bananen kun je het beste bewaren op kamertemperatuur in een fruitschaal. Leg bananen niet in de koelkast, daar kunnen ze niet goed tegen. Je kunt bananen ook invriezen. Haal dan eerst de schil eraf en vries de banaan in plakjes in. Om te voorkomen dat de plakjes aan elkaar plakken, kun je ze eerst naast elkaar op een stuk bakpapier invriezen. Perfect als je bananen over hebt! Handig voor in een smoothie. In de vriezer zijn bananen 3 maanden houdbaar. Veel ander fruit, zoals appels en peren, rijpt of bederft sneller als je het bij bananen bewaart. Bananen kun je langer goed houden door de bovenkant van een tros in te wikkelen met vershoudfolie.

Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Lekker met grapefruit
Lekker met grapefruit

Sappig en friszuur!

Koken met grapefruit