Ananas recepten

Ananas recepten

Lekkere zoete gerechten

Na de banaan is de ananas de meest gebruikte exotische vrucht ter wereld. Overal vallen koks voor de smaak en de mogelijkheden van de zoete vrucht en laten ze de ananas schitteren in cocktails, curry’s, taarten en rijstgerechten.

Is ananas gezond?

ananas gezond

Ananas is een tropische vrucht die wel 30 cm lang en 4 kilogram zwaar kan worden. Het grootste deel van het ananas gewicht bestaat uit water. Ananas barst van de vitamine C, een vitamine die je immuunsysteem ondersteunt. Bovendien zitten in het gele vruchtvlees een heleboel vezels en antioxidanten en bevat ananas weinig calorieën. Het sap van een ananas bevat daarentegen veel suiker en minder belangrijke voedingsstoffen. Een ananas is dus gezond, maar bevat ook veel natuurlijke fruitsuikers.

Wanneer is ananas rijp?

ananas rijp

Aan de kleur van de schil van een ananas kun je helaas niet zien of een ananas rijp is of niet. Maar hoe kun je dan weten of je ananas rijp is en klaar om aan te snijden? Je kunt testen of een ananas rijp is door een blaadje uit de ananas te trekken. Gaat dit zonder probleem? Goed nieuws, want dan is de ananas rijp! Je kunt ook aan de ananas ruiken: als een ananas rijp is, heeft hij een heerlijk zoete geur.

Mango
Mango

Van zoet tot gerechten met pit

Meer met mango
Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special