Aalbes recepten

Aalbes recepten

Trosje vol zomerfruit

De aalbes is een fruitsoort die je misschien niet zo snel kiest in de supermarkt. De friszure aalbes is superlekker als fruitsnack, zo van de tros. Maar deze sappige bessen passen ook prima in je zomerse gerechten. Haal de mooie trosjes snel in huis en geniet volop van deze gezonde snoepjes.

Wat is de aalbes?

aalbes

De aalbes, ook wel rode bes of trosbes genoemd, behoort tot de ribesfamilie. De aalbes is er in twee kleuren: rood en wit. De rode variant is het meest bekend. De rode exemplaren zijn friszuur, terwijl de witte variant wat zoeter is. Aalbessen zijn net als andere zachte vruchten erg teer, dus eet ze altijd zo vers mogelijk. Wil je ze toch wat langer bewaren? Bewaar ze dan in de koelkast. Dan blijven ze enkele dagen goed. Je kunt aalbessen eten bij de yoghurt, maar ook op een taartje of pannenkoek zien aalbessen er magnifiek uit. Je kunt er ook jam van maken!

Is de aalbes gezond?

aalbes frozen yoghurt

Rode aalbessen zitten bomvol voedingsstoffen die goed zijn voor de huid. Aalbessen zijn rijk aan B-vitaminen en vitamine C. Het is bekend dat aalbessen een hoge dosis krachtige antioxidanten bevatten, net als vezels en kalium. En per 100 gram bevat het gemiddeld zo’n 6 gram suikers. Zeker tegenover andere fruitsoorten is dit aanzienlijk laag. Eet eens wat vaker aalbessen!

Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Lekker met grapefruit
Lekker met grapefruit

Sappig en friszuur!

Koken met grapefruit