Fruit recepten

Fruit recepten

Lekker en gezond!

Fruit in de smoothie, in een salade, op een taart of verwerkt in een toetje. Fruit kun je in heel veel recepten gebruiken! Niet alleen lekker en kleurrijk, natuurlijk ook nog eens erg gezond. En je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Op deze pagina vind je fijne fruit recepten voor iedere gelegenheid.

Fruit smoothie

fruit smoothie

Een kleurrijker drankje dan een fruitsmoothie is er bijna niet! Voor smoothies kun je bijna alle soorten fruit gebruiken. Met aardbeien, banaan, mango en sinaasappel kun je niet misgaan. In combinatie met melk of yoghurt maak je er een romig geheel van. In de zomer is het extra lekker om bevroren fruit te gebruiken. Even in de blender of mixen met een staafmixer, en voilà! Je fruitsmoothie is klaar.

Recept: Tweekleuren smoothie

Fruit recept in bladerdeeg

Zin in een lekkere snack, maar heb je niet zoveel meer in huis? Geen nood! Met fruit en bladerdeeg kom je al een heel eind. Een klassiek voorbeeld is natuurlijk de appelflap. De ingrediënten hiervan heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis! Of ga voor stoofpeertjes in bladerdeeg, of (ook heel lekker!) kiwiflapjes met amandel. Met deze simpele recepten heb je in een handomdraai wat lekkers bij de koffie.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Snack attack
Snack attack

Voor de lekkere trek

Gezond(er) snacken