Fruit recepten

Fruit recepten

Lekkere en gezonde recepten!

Fruit in de smoothie, in een salade, op een taart of verwerkt in een toetje. Fruit kun je in heel veel recepten gebruiken. Niet alleen lekker en kleurrijk, natuurlijk ook nog eens erg gezond. Fruit bevat namelijk veel vitaminen, mineralen en vezels. En je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Op deze pagina vind je fijne fruit recepten voor iedere gelegenheid.

Fruit smoothie

fruit smoothie

Een kleurrijker drankje dan een fruitsmoothie is er bijna niet! Voor smoothies kun je bijna alle soorten fruit gebruiken. Met aardbeien, banaan, mango en sinaasappel kun je niet misgaan. In combinatie met melk of yoghurt maak je er een romig geheel van. In de zomer is het extra lekker om bevroren fruit te gebruiken. Even in de blender of mixen met een staafmixer, en voilà! Je fruitsmoothie is klaar.

Recept: Tweekleuren smoothie

Fruit recept in bladerdeeg

Zin in een lekkere snack, maar heb je niet zoveel meer in huis? Geen nood! Met fruit en bladerdeeg kom je al een heel eind. Een klassiek voorbeeld is natuurlijk de appelflap. De ingrediënten hiervan heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis! Of ga voor stoofpeertjes in bladerdeeg, of (ook heel lekker!) kiwiflapjes met amandel. Met deze simpele recepten heb je in een handomdraai wat lekkers bij de koffie.

rood fruit

Hoeveel fruit per dag eten?

Mag ik onbeperkt fruit eten? Een vraag die vaak gesteld wordt. Fruit is gezond, omdat het veel vitaminen, vezels en mineralen bevat. Maar fruit bevat ook veel natuurlijke suikers. Het voedingscentrum raadt aan om 2 stukken fruit per dag te eten (200 gram). Als je varieert tussen verschillende fruitsoorten, krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Fruit kan altijd en overal. Gewoon uit het vuistje, maar ook in een salade, bananenplakjes op brood of appel door de stamppot. Ingevroren fruit is overigens net zo gezond als vers fruit.

Soufflé van zomerfruit
Soufflé van zomerfruit

Bak een luchtige soufflé!

Do it yourself
Snoepen maar dan anders
Snoepen maar dan anders

Het fruitigste snoepgoed van dit seizoen

Meer lekkernij