Overige video's

Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen
Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen
(4)

Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen

Zelf frozen yoghurt maken is helemaal niet moeilijk: je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig! Het resultaat? Een heerlijk zomers dessert.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
29 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Rasp de helft van de chocolade grof. Schaaf de rest in krullen en houd apart voor de garnering. Klop de slagroom met de suiker stijf. Pureer de helft van de frambozen met de yoghurt. Spatel de geklopte slagroom met de geraspte witte chocolade door de frambozenyoghurt.
  2. Bekleed de kommetjes royaal met vershoudfolie. Schep het yoghurtmengsel in de kommetjes en zet minimaal 3 uur in de diepvries. Dit kan ook een dag van tevoren.
  3. Houd de kommetjes enkele tellen met de onderkant in heet water en stort de frozen yoghurt op bordjes. Verwijder het folie. Garneer met de rest van de frambozen en de chocoladekrullen.

Bereidingstip

Vervang de frambozen in dit recept door aardbeien of bramen.

Smelt voor een frozen yoghurt met chocolade-aardbeien wat chocolade. Doop aardbeien er tot de helft in en leg ze als garnering naast of op de frozen yoghurt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
29 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.