Overige video's

Frozen yoghurt met aalbessen en granola

4 eenvoudig ontbijt, lunch, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Griekse yoghurt (126) Honing (638)

Voorbereiden

Leg de aalbessen in een diepvriesbakje en zet afgedekt circa 3 uur in de diepvries. Zet de yoghurt en de met koud water omgespoelde glazen circa 45 minuten in de diepvries.

Bereiden

  1. Schep de hazelnoten door de granola. Pureer de helft van de bevroren bessen en de yoghurt in een blender en meng niet te lang tot een samenhangend geheel.
  2. Schep laagjes granola, aalbessenyoghurt en bevroren aalbessen in de glazen en zorg dat de bovenste laag uit aalbessen bestaat. Bedruppel met honing.

Bereidingstip

Maak schotsen frozen yoghurt. Meng 2 eetlepels honing door de yoghurt. Leg een stuk bakpapier in een lage diepvriesbak of ovenschaal en giet de yoghurt erin. Verdeel de aalbessen en hazelnoten erover. Zet dit mengsel minimaal 3 uur in de diepvries, tot het hard is. Neem 10 minuten voor gebruik uit de diepvries en breek in stukken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g
Vezels 7 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Griekse yoghurt (126) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.