Overige video's

Frittata-muffins met ricotta, spinazie en gerookte kip
Frittata-muffins met ricotta, spinazie en gerookte kip
(25)

Frittata-muffins met ricotta, spinazie en gerookte kip

Boterhammen, crackers en salades beu? Maak eens frittata-muffins! Deze muffins zijn ideaal om mee te nemen in een lunchbox. Heb je ’s ochtends weinig tijd, maak ze dan gewoon al een dag van tevoren.
Categorie brunch, lunch, tussendoortje
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 1,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Klop in een kom de eieren los. Voeg de ricotta, kip, tomaatjes en spinazie toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schenk het eimengsel in de 6 holtes van de muffinvorm en bak in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat even afkoelen en haal de frittata uit de vormpjes.

Bereidingstip

Deze frittata-muffins zijn ideaal om mee te nemen in een lunchbox. Heb je 's ochtends weinig tijd, maak ze dan gewoon al een dag van tevoren. Laat de muffins afkoelen en bewaar in de koelkast. Zo kun je ook een grotere portie tegelijk maken voor meerdere dagen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.