Overige video's

Frittata met groene asperges en garnalen

4 gemiddeld brunch, lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereiden

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 1⁄2 cm.
  2. Kook de asperges circa 4 minuten en laat uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
  4. Voeg de helft van de peterselie, de oregano, tomaatjes, Parmezaanse kaas, doperwten en asperges toe.
  5. Hak de helft van de garnalen in stukjes en voeg alle garnalen toe aan het eimengsel.
  6. Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en schenk het eimengsel erin.
  7. Verhit de pan op een middelhoge stand en roer circa 1 minuut langzaam door.
  8. Zet de pan vervolgens in de oven en bak de frittata 5-6 minuten, totdat hij goudbruin en luchtig is.
  9. Bestrooi met de rest van de peterselie en schuif de frittata voorzichtig op een bord.

Bereidingstip

Lekker bij dit recept: een venkelsalade of een andere frisse salade en stokbrood.

Wijnadvies

Dit gerecht heeft zo veel groene invloeden, schenk er een wijn bij met ook een groen karakter: Indomita Varietal Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.