Overige video's

Frisse watermeloensoep met garnalen

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten Watermeloen (35)

Bereiden

  1. Halveer de meloen en schep circa 30 balletjes uit het vruchtvlees (of snijd blokjes). Houd apart.
  2. Haal de rest van het vruchtvlees uit de meloen, verwijder de grote pitjes en pureer met de koude bouillon. Roer de crème fraîche, het citroensap en pepersaus naar smaak erdoor. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Verdeel de koude soep over diepe borden. Schep voor het serveren de meloenballetjes, bieslook en garnalen door de soep.

Bereidingstip

Vervang de garnalen in dit recept door reepjes gerookte zalm of forel.

Neem in plaats van pepersaus 1 kleine rode peper, in stukjes gesneden en vervang de bieslook in dit gerecht door bosui of koriander.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten Watermeloen (35)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.