Overige video's

Frisse tomatensoep met muntolie

Geef eens een draai aan je standaard tomatensoep en voeg muntolie toe! Lekker als voorgerecht of tussengerecht. En de restjes tomatensoep eet je de volgende dag gewoon op tijdens de lunch met een sneetje brood.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Print

Voorbereiden

Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en kook de soep minimaal 15 minuten op een lage stand. Laat afkoelen. Maal de munt en olie met een staafmixer helemaal fijn en houd apart.

Bereiden

  1. Pureer de afgekoelde soep in de blender met een handje ijsblokjes, de knoflook, azijn en overige olijfolie tot een gladde soep.
  2. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 kommen. Bedruppel met de muntolie, garneer met nog wat muntblaadjes en serveer direct. Lekker met stokbrood.

Bereidingstip

Kan je blender geen ijsblokjes aan? Maak er dan zelf crushed ijs van en sla de ijsblokjes tot gruis tussen een schone theedoek.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.