Overige video's

Frisse frambozentaart met amandel

Voedingswaarde p.p.
Energie 1240 kcal
Koolhydraten 118 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
77 g
45 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespunt zout tot een romig, lichtgeel mengsel dat als een lint van de gardes valt.
  3. Spatel de bloem en maizena er luchtig door.
  4. Vul de springvormen gelijkmatig met het beslag.
  5. Zet ze in het midden van de oven en bak de taarten in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken.
  6. Druk pas aan het einde van de baktijd met een vinger licht op de bovenkant van het gebak. Als het veerkrachtig aanvoelt en de vingerafdruk verdwijnt, is de taart gaar.
  7. Laat de taarten buiten de oven afkoelen.
  8. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  9. Klop voor de vulling de boter luchtig.
  10. Voeg de roomkaas en sinaasappelrasp toe en mix tot een luchtige crème.
  11. Voeg in delen de poedersuiker toe en roer tot een glad mengsel.
  12. Snijd de taarten horizontaal door en bestrijk de snijkanten met de jam.
  13. Verdeel over de bodems en de bovenkanten een laagje botercrème.
  14. Verdeel over de snijkanten 1/3 van de frambozen en stapel de taart.
  15. Bestrijk de bovenkant en zijkant met botercrème en bestrooi de zijkant met de amandelen.
  16. Garneer de taart met frambozen, munt en wat sinaasappelrasp.

Bereidingstip

Vervang in het recept de munt door citroenmelisse.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1240 kcal
Koolhydraten 118 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
77 g
45 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.