Overige video's

Frisse boontjessalade met munt en koriander

4 eenvoudig
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 14 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Sperzieboon (91) Kikkererwten (68)

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Snijd de sperziebonen in drieën en kook ze in circa 8 minuten beetgaar in water met zout. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. Schep de sperziebonen, witte bonen en kikkererwten door elkaar met de gebakken ui en citroenrasp.
  3. Klop een dressing van het citroensap, de knoflook, mosterd en rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing goed door de boontjes en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  4. Meng de gehakte kruiden met elkaar in een afsluitbaar zakje. Schep de kruiden pas vlak voor het serveren door de salade. Neem de frisse boontjessalade met munt en koriander mee in een goed afsluitbare koelkastdoos.

Bereidingstip

Houd je nog wat verse kruiden over? Je kunt ze gemakkelijk invriezen en dan op een ander moment weer gebruiken. Verdeel blaadjes munt bijvoorbeeld over een ijsblokjesvorm, vul aan met water en vries in. Lekker fris in een kan water!

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 14 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Sperzieboon (91) Kikkererwten (68)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.