Overige video's

Fris aalbessensoepje met meloenconfetti

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Breng een laagje water aan de kook in een pan waar je een metalen of glazen schaal in kan hangen.
  2. Ris de bessen van de takjes en druk ze met een lepel door een fijne zeef boven de schaal (alleen het sap wordt gebruikt).
  3. Klop de eidooier, suiker en gember goed los met het aalbessensap en zet de schaal boven het zacht kokende water.
  4. Klop met een garde tot het sap licht begint te binden.
  5. Neem de schaal uit de pan en klop het sap nog een paar minuten door tot het geheel is afgekoeld.
  6. Dek af en zet het daarna 1 uur in de koelkast.
  7. Snijd de meloen in plakken van 1/2 cm en snijd deze in zeer kleine dobbelsteentjes.
  8. Verdeel de koude soep over 4 borden en verdeel er de meloenconfetti en munt overheen. Serveer direct.

Bereidingstip

Extra feestelijk: maak een dag van tevoren 12 ijsblokjes van prosecco en verdeel die over de borden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.