
Friet met kip en appelmoes
Er gaat geen kinderfeestje voorbij zonder friet met kip en appelmoes. Door de kip zelf te paneren worden deze kipnuggets nog lekkerder.
Waardering:
Waardeer:
Friet met kip en appelmoes
Er gaat geen kinderfeestje voorbij zonder friet met kip en appelmoes. Door de kip zelf te paneren worden deze kipnuggets nog lekkerder.
- 4 moesappels (geschild, in blokjes) of
- 4 appels (geschild, in blokjes)
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels bloem
- 2 eiwitten
- 150 gram paneermeel
- 400 gram kipfilets (in repen)
- zonnebloemolie
- 1 kilogram ovenfriet
Benodigdheden
- keukenpapier
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
Bereiden
- Stoof de appelblokjes in een pan met dikke bodem met de suiker en 2 eetlepels water afgedekt in circa 10 minuten gaar. Roer goed door en laat de appelmoes in een schaal helemaal afkoelen.
- 2. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en bloem. Klop de eiwitten met 2 eetlepels water los in een diep bord. Schep het paneermeel in een ander bord. Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kiprepen licht met zout en haal ze door de gekruide bloem. Schud de overtollige bloem eraf en wentel de kip door het eiwit en daarna door paneermeel.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjes- of frituurpan en bak hierin de kiprepen 2-3 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer de kip met de frietjes en appelmoes.
Bereidingstip
Gebruik voor dit friet met kip en appelmoes recept de airfryer. Bak de kiprepen in het mandje op 200°C in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Vervang de Italiaanse kruiden in dit friet met kip en appelmoes recept door kerriepoeder.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 860 kcal |
Koolhydraten | 107 g |
Eiwit | 38 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 4 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2023
Reviews
Redactie Boodschappen
22-09-2023
De bakpoeder was inderdaad een foutje in het recept, we hebben het inmiddels aangepast.
Petra
20-09-2023
Heb alleen de kip gemaakt en die was superlekker!
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Henk de Vries
18-09-2023
Deze klassieke combinatie blijft heel erg lekker. We doen zelf altijd nog verse citroen over de kip.
Redactie Boodschappen
22-09-2023
De bakpoeder was inderdaad een foutje in het recept, we hebben het inmiddels aangepast.
Lees meer
Petra
20-09-2023
Heb alleen de kip gemaakt en die was superlekker!
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Lees meer
Henk de Vries
18-09-2023
Deze klassieke combinatie blijft heel erg lekker. We doen zelf altijd nog verse citroen over de kip.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
- 4 moesappels (geschild, in blokjes) of
- 4 appels (geschild, in blokjes)
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels bloem
- 2 eiwitten
- 150 gram paneermeel
- 400 gram kipfilets (in repen)
- zonnebloemolie
- 1 kilogram ovenfriet
Benodigdheden
- keukenpapier
Bereiden
- Stoof de appelblokjes in een pan met dikke bodem met de suiker en 2 eetlepels water afgedekt in circa 10 minuten gaar. Roer goed door en laat de appelmoes in een schaal helemaal afkoelen.
- 2. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en bloem. Klop de eiwitten met 2 eetlepels water los in een diep bord. Schep het paneermeel in een ander bord. Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kiprepen licht met zout en haal ze door de gekruide bloem. Schud de overtollige bloem eraf en wentel de kip door het eiwit en daarna door paneermeel.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjes- of frituurpan en bak hierin de kiprepen 2-3 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer de kip met de frietjes en appelmoes.
Bereidingstip
Gebruik voor dit friet met kip en appelmoes recept de airfryer. Bak de kiprepen in het mandje op 200°C in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Vervang de Italiaanse kruiden in dit friet met kip en appelmoes recept door kerriepoeder.
Reviews
Redactie Boodschappen
22-09-2023
De bakpoeder was inderdaad een foutje in het recept, we hebben het inmiddels aangepast.
Petra
20-09-2023
Heb alleen de kip gemaakt en die was superlekker!
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Henk de Vries
18-09-2023
Deze klassieke combinatie blijft heel erg lekker. We doen zelf altijd nog verse citroen over de kip.
Redactie Boodschappen
22-09-2023
De bakpoeder was inderdaad een foutje in het recept, we hebben het inmiddels aangepast.
Lees meer
Petra
20-09-2023
Heb alleen de kip gemaakt en die was superlekker!
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Maar waar heb je de bakpoeder voor nodig? Die staat wel op internet , maar niet in het tijdschrift.
Lees meer
Henk de Vries
18-09-2023
Deze klassieke combinatie blijft heel erg lekker. We doen zelf altijd nog verse citroen over de kip.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 860 kcal |
Koolhydraten | 107 g |
Eiwit | 38 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 4 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 1 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2023