Overige video's

Fricandeau met appel-kaneelvulling

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Hoofdingrediënten Appel (168)

Bereiden

  1. Meng de appelblokjes met de kaneel en rozijnen. Snijd de fricandeau horizontaal over de lengte in maar niet helemaal door. Vul het vlees met de appelvulling en bind dicht met keukengaren.
  2. Dep de fricandeau aan de buitenkant droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  3. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Blus af met het appelsap en braad circa 35 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  4. Neem de fricandeau uit de pan en laat onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Kook de jus eventueel iets in.
  5. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.
  6. Lekker met rodekool of witlof en gekookte aardappels.

Bereidingstip

Voeg 1 theelepel verse tijmblaadjes of 1/2 theelepel gedroogde tijm toe aan de jus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Hoofdingrediënten Appel (168)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.