Overige video's

Franse vissoep met mosselen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
4 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de wortel, ui, bleekselderij en knoflook zonder te kleuren.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan en peterselie toe.
  3. Maak de mosselen schoon. Kook ze in de bouillon circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Schep ze uit de pan.
  4. Voeg de kabeljauw en zalm toe en kook zachtjes 2-3 minuten. Schep de zeevruchtencocktail erdoor en verwarm zonder te koken.
  5. Haal de helft van de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
  6. Verdeel de mosselen in schelp over borden en schep de warme soep erop. Serveer met stokbrood.

Bereidingstip

Bestrijk het brood met ‘rouille'. Meng 6 eetlepels (yoghurt)mayonaise met 3 teentjes fijngehakte knoflook, een mespuntje cayennepeper en 3 eetlepels bouillon van de soep.

Serveer de soep als voorgerecht voor 6 personen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.