Overige video's

Franse runderstoof

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep ze uit de pan.
  2. Bak het vlees in het bakvet goudbruin. Voeg de sjalotten en knolselderij toe en bak ze 4-5 minuten mee.
  3. Bestrooi met de bloem, zout en peper. Voeg de spekreepjes, tijm, steranijs, wijn en bouillon toe.
  4. Stoof afgedekt minimaal 2 uur op een lage stand, tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de champignons en mosterd toe.
  5. Verwijder de steranijs. Bestrooi de stoof met de bladselderij.
  6. Lekker met zuurkool en aardappelpuree.

Bereidingstip

Neem sukadelappen of doorregen runderlappen in plaats van riblappen voor dit recept.

Vervang de tijm in dit gerecht door rozemarijn of Provençaalse kruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.