Overige video's

Franse platbroodjes met spek en rozemarijn

6 gemiddeld brunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g

Bereiden

  1. Kneed een deeg van de bloem, zout, gist, 1 eetlepel olie en 250-300 ml water. Laat circa 10 minuten rusten. Snijd de spekblokjes iets kleiner.
  2. Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg circa 5 minuten door. Druk het deeg uit en bestrooi met het spek en de rozemarijn. Vouw het deeg in vieren en kneed even door.
  3. Vorm er 6 bolletjes van en laat deze afgedekt 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
  4. Druk de bolletjes tot vierkantjes of rechthoeken uit op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten narijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het brood een keer in de lengte en enkele keren diagonaal in tot een bladvorm. Duw de nerven iets open. Bestuif het deeg met bloem en bak de broodjes circa 20 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstip

Geef er knoflookolie bij: olijfolie met geperste knoflook en versgemalen peper.

Variatie

Vervang rozemarijn door tijm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.