Overige video's

Franse kruidenboter

6 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
22 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is of verwarm deze 10 seconden op 600 Watt in de magne­tron.
  2. Meng de bieslook, peterselie, knoflook, citroen­sap, (zee)zout en peper erdoor.
  3. Schep de boter in een afgesloten bakje of verpak de boter in vershoudfolie en draai deze dicht tot een worstvorm. Leg de kruidenboter in de koelkast of diepvries.
  4. Deze Franse kruidenboter is lekker bij biefstuk of gestoomde groenten.

Bereidingstip

Maak een Provençaalse kruidenboter van dit recept en vervang de bieslook en peterselie door 1 theelepel gehakte tijmblaadjes, 1 theelepel gehakte rozemarijn­naaldjes, 1 theelepel fijngehakte oregano, zeezout en eventueel 1/2 theelepel gehakte lavendelbloemetjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
22 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.