Overige video's

Franse doperwten

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g
Hoofdingrediënten Ijsbergsla (86)

Bereiden

  1. Kook de diepvriesdoperwten 5-7 minuten en giet ze af.
  2. Bak de spekblokjes 4-5 minuten in een droge hete koekenpan. Schep er de sjalotjes en knoflook door en bak 2-3 minuten mee.
  3. Voeg de boter, suiker, 1/2 krop ijsberg- of botersla in reepjes, zout en peper toe aan de doperwten. Verwarm zonder te koken.
  4. Meng het spekmengsel erdoor en bestrooi met gehakte peterselie of munt. Lekker als bijgerecht bij vlees en vis.
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g
Hoofdingrediënten Ijsbergsla (86)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.