Overige video's

Franse appeltaart

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Print

Voorbereiden

Kneed de boter met 50 gram suiker, de poedersuiker, bloem, citroenrasp, ei, aroma en een snufje zout niet te lang tot een deeg. Verpak in folie en laat 1 uur (of maak het een dag van tevoren) rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil 4 appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  2. Kook de appelstukjes met de overige suiker zacht in de 150 ml wijn of appelsap. Stamp of prak de appels grof.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed de ingevette vorm ermee. Prik de bodem in met een vork en strooi wat paneermeel erover.
  4. Verdeel daarover een laagje appelmoes. Schil de overige appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  5. Leg dakpansgewijs in een cirkel op de appelmoes. Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  6. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Verwarm de jam met 2 eetlepels wijn zonder te koken. Bestrijk de appels ermee en bestrooi met de amandelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.