Overige video's

Frambozentaart met Hüttenkäse

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter en 15 gram basterdsuiker toe aan de verkruimelde koekjes en meng goed.
  2. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette taartvorm, druk stevig aan en zet in de koelkast.
  3. Week intussen de gelatineblaadjes circa 5 minuten in koud water. Pureer 200 gram van de frambozen en breng de frambozenpuree in een pannetje aan de kook. Neem van de warmtebron en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoorheen. Laat de puree afkoelen.
  4. Splits de eieren en bewaar de eiwitten in de koelkast. Klop de eidooiers los in een kom en voeg 150 gram basterdsuiker toe.
  5. Roer de frambozenpuree, de Hüttenkäse en de crème fraîche er goed door.
  6. Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het frambozenmengsel.
  7. Giet het mengsel op de koekbodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overige frambozen en wat muntblaadjes.

Bereidingstip

Gebruik voor de puree eventueel frambozen uit de diepvries wan- neer er geen verse frambozen verkrijgbaar zijn.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.