Overige video's

Focaccia-toast met erwtenhummus en sardine

Een lekker recept voor tijdens een borrel: deze focaccia-toast met erwtenhummus en sardine. De ultieme wijntip bij dit borrelhapje is de vinho verde, een wijn uit de meest noordelijke streek van Portugal.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de doperwten 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Schep met de knoflook, 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en het vruchtvlees van de avocado in een mengbeker en pureer grof met een staafmixer. Breng op smaak met zout en chilipeper.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de peterselie en de rest van het citroensap door elkaar in een diep bord, maal wat peper erover en wentel de sardinefilets erdoor.
  3. Bak de focaccia af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot lauwwarm. Snijd de focaccia in repen en beleg met een schep erwtenhummus en een sardinefilet.
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.