Overige video's

Focaccia met salami en rozemarijn

4 gemiddeld brunch, lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Roer de broodmix los met de rozemarijn en knoflook en voeg 300 ml warm water en 2 eetlepels olijfolie toe. Kneed in circa 5 minuten tot een soepel, warm deeg. Laat circa 30 minuten rijzen onder een theedoek.
  2. Duw het deeg op de bakplaat uit met de vingertoppen zodat er een onregelmatig plat oppervlak ontstaat. Duw de salamiblokjes in de holletjes van het deeg en laat nogmaals circa 30 minuten afgedekt rijzen.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bestrijk het deeg met de rest van de olie en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat wat afkoelen voor het serveren.

Wijnadvies

Worst gaat goed samen met rode wijn. Bijvoorbeeld Rhône Blason des Mages, Corbières of gewoon de rode Huiswijn. Een Spaans gerecht zoals het stoofpotje? Kies dan Finca de Labarca rioja. Bij de Italiaanse focaccia en minestrone past Villa Mondi bardolino. En ga bij de chili con carne voor Chileense cabernet sauvignon van Indomita of de biologische van Ecobalance.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.