Overige video's

Focaccia-broodjes met olijven

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de gist met de suiker en 175 ml lauwwarm water en laat 5 minuten staan op een warme plaats. Meng de bloem met het griesmeel, een halve theelepel zout, de olijfolie en rozemarijn in een kom en giet het gistmengsel erbij.
  2. Kneed in circa 15 minuten tot een elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt circa 40 minuten rijzen op een warme plaats.
  3. Leg het deeg voorzichtig op een met bloem bestoven werkvlak en snijd stukjes van circa 20 gram eraf. Duw de randjes van elk stukje naar de onderkant en vorm zo een mooi balletje.
  4. Leg de balletjes met de naad naar beneden op de bakplaat en druk in elk balletje een olijf. Leg een vochtige theedoek erover en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 220ºC. Druk de olijven opnieuw goed in het deeg en bestrooi eventueel met de rode peper.
  6. Bak de focaccia-broodjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Serveer warm of koud.
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.