Overige video's

Focaccia al vino e pomodori

4 gemiddeld brunch, lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Roer de gist door 100 ml warm water en laat 5 minuten staan. Maal de gedroogde tomaatjes met 50 ml olijfolie tot een pasta. Meng de bloem, griesmeel en een snuf zout in een kom en giet de wijn, het gistmengsel en tomatenpasta erbij. Kneed minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Voeg als het deeg te veel plakt een beetje bloem of griesmeel toe. Het deeg moet goed zacht blijven. Laat afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed het deeg nogmaals door en spreid het op de bakplaat met de vingers uit tot een rechthoekige lap.
  2. Besprenkel het deeg met olijfolie en duw het deeg met de vingers aan, zonder dat er gaten ontstaan. Bestrooi het deeg met de oregano.
  3. Besprenkel de uienringen met wat olie. Bak de focaccia in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  4. Neem na circa 15 minuten even uit de oven, verdeel de ui erover en bak verder.
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kim 09-09-2019
De eerste keer dat ik dit brood maakte, mislukte het omdat het niet voldoende was gerezen. De tweede keer heb ik de zongedroogde tomaatjes goed uit laten lekken zodat er minder olie in het deeg kwam. En ik heb het een half uurtje extra laten rijzen. Dus nadat je het op de bakplaat hebt gelegd, afdekken met een vochtige theedoek en plastic folie nog een half uur laten rijzen. Daarna in de oven en dan wordt het heerlijk luchtig en knapperig!