Overige video's

Focaccia al pommodori Barese

Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Doe de bloem in een grote kom. Los de gist op in een deel van 300 milliliter lauwwarm water en voeg toe aan de bloem. Meng goed door elkaar.
  2. Voeg het zeezout, ook opgelost in water, en de rest van het water toe. Meng, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng verder tot een zacht en plakkerig deeg. Bedek de kom met vershoudfolie en laat het deeg 1,5-2 uur op een warme plek rijzen.
  3. Gebruik een beetje olijfolie op je vingers om plakken te voorkomen en verdeel het deeg over de bodem van de ingevette ovenschaal. Zorg ervoor dat het deeg dun is.
  4. Verdeel de tomaten over het deeg en druk ze aan. Voeg de olijven toe en druk ze iets in het deeg. Sprenkel er een flink straaltje olijfolie over en breng op smaak met oregano en een beetje grof gemalen zeezout.
  5. Laat de focaccia circa 30 minuten op een warme plek rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de focaccia in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Serveer de focaccia met rucola of sla met mozzarella, mortadella of parmaham.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.