Overige video's

Flensje met rucola en gerookte zalm

4 gemiddeld brunch, lunch, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Klop de bloem met de melk tot er geen klontjes meer in het beslag zitten en klop de eieren er één voor één door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag even rusten.
  2. Laat de koekenpan goed heet worden en bestrijk met een beetje boter. Giet een lepel beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag goed te verdelen. Bak het flensje op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin en krokant en laat op een bord glijden. Bak zo nog 7 flensjes van het beslag en laat afkoelen.
  3. Verdeel blaadjes rucola en plakjes zalm over de flensjes. Klop de zure room los met de mierikswortel en dille en druppel over de flensjes.
  4. Vouw ze 2 keer losjes dubbel en leg steeds 2 flensjes tegen elkaar op een bord.

Variatie

Geen rucola? Kies dan voor blaadjes jonge spinazie of veldsla.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.