Overige video's

Flan

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
20 g
Print

Bereiden

  1. Vet de taartvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg. Duw de randen goed op elkaar. Snijd het deeg bij of laat het overhangen. Zet de vorm in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de melk met de room en suiker al roerend aan de kook. Haak het merg uit het vanillestokje en voeg het samen met het stokje toe aan de mell. Laat op een lage stand circa 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje.
  3. Klop de eieren en eidooier goed los in een grote kom. Roer de custardpoeder met een paar eetlepels water of melk tot een egaal mengsel en klop dit door de eieren. Giet dan de hete melk al kloppend bij het eiermengsel tot alles goed is gemengd. Giet terug in de pan en laat al roerend een paar minuten garen.
  4. Giet de custard in de deegvorm en bak de taart circa 45 minuten laag in de oven. Let op dat het deeg goed gaart en de bovenkant van de flan niet te bruin wordt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.