Overige video's

Flan Maria
Flan Maria
(2)

Flan Maria

Flan Maria is een Portugees recept met mariabiscuits. De flan wordt nog lekkerder in combinatie met een gekoeld glas Sea Lord Tawny Port.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Zet de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal. Verwarm de suiker in een steelpan tot deze is gesmolten en goudbruin is. Verdeel deze karamel over de schaaltjes en laat afkoelen.
  2. Maal de biscuitjes in een keukenmachine tot fijn poeder. Verwarm de oven voor op 160ºC. Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker en voeg dan de gecondenseerde melk en volle melk toe. Klop als laatste 4 eetlepels van de biscuitpoeder door de crème.
  3. Vul de karamelschaaltjes met dit mengsel en giet dan een laagje kokend water in de ovenschaal. Bak de flan zo au bain-marie 50-60 minuten in de oven.
  4. Neem de schaaltjes uit de ovenschaal en laat helemaal afkoelen. Smelt de boter. Meng de rest van de koekkruimels met de cacao en gesmolten boter. Verdeel dit over de flans en laat in de koelkast minimaal 1 uur opstijven. Doop de schaaltjes heel kort in heet water en stort de flans op bordjes.

Wijnadvies

Dit recept wordt nog lekkerder in combinatie met een gekoeld (10-12ºC) glas Tawny Port.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.