Overige video's

Flammkuchen met tempé en champignons

Flammkuchen is altijd een goed idee! Deze variant met tempé, champignons en koriander is lekker als hoofdgerecht, maar ook als snack bij een borrelavond.
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
22 g
Vezels 10 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de tempé en champignons in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de ketjap en rode peper toe en bak 1 minuut.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de bloem met de rest van de olie en 225 ml lauwwarm water. Kneed in 3 minuten tot een glad deeg. Snijd het deeg doormidden en rol beide stukken deeg uit tot circa 2 millimeter dik op de bakplaat.
  3. Bestrijk beide flammkuchen met de crème fraîche en beleg met de tempé en champignons. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Bestrooi met de koriander en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
22 g
Vezels 10 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.