Overige video's

Flammkuchen met spekjes, ui en crème fraîche

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en druk de randen tegen elkaar.
  3. Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en verdeel de ui en spekjes erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de plaattaart in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  4. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Meng de veldsla met de wortel en besprenkel met de vinaigrette.
  5. Serveer de flammkuchen met de salade.

Bereidingstip

Maak 8 lekkere borrelhapjes van het bladerdeeg dat je overhebt van de flammkuchen. Snijd de plakjes in vieren en beleg ze met een gehalveerd cherry-/kerstomaatje en daarop een reepje kaas. Bestrijk de randjes met wat olie of losgeklopt ei. Gaar en goudbruin afbakken in een voorverwarmde oven van 180ºC en smullen maar.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.