Overige video's

Flammkuchen met bacon en knolselderij

4 gemiddeld lunch, klein gerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (81)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knolselderij zachtjes circa 5 minuten.
  3. Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bestuif een bakplaat met bloem en rol het deeg hierop uit tot een langwerpige lap.
  5. Roer de crème fraîche en kwark door elkaar en bestrijk het deeg ermee. Verdeel de baconreepjes en het knolselderijmengsel erover.
  6. Bak de flammkuchen circa 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Klop de olie en azijn door elkaar en maak de sla aan met deze dressing.
  8. Neem de flammkuchen uit de oven, snijd in repen en serveer op bordjes met een pluk sla.

Wijnadvies

Elzasser wit, bijvoorbeeld Arthur Metz Pinot Blanc of Riesling.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (81)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.