Overige video's

Fish & chips
Fish & chips
(0)

Fish & chips

Op zoek naar een klassiek recept voor fish and chips? Stop met zoeken! Deze fish and chips zet je in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 87 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Boen de aardapels schoon en snijd ze in lange frieten. Kook de aardappelfrietjes 5 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Klop de bloem met het bier en bakpoeder tot een glad beslag. Verhit de frituurolie in een frituurpan, wok of hapjespan tot 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem. Haal de kabeljauwfilets erdoor en dompel de vis daarna in het bierbeslag. Frituur de visfilets 3-4 minuten, tot er een goudbruin en krokant korstje ontstaat. Leg de vis op de bakplaat en zet in de oven.
  3. Dep de frietjes droog en frituur ze in 3-4 minuten lichtbruin en krokant. Serveer de fish & chips eventueel in een zakje van (bak)papier. Garneer met de partjes citroen. Lekker met rabarbercompote (zie tip).

Bereidingstip

Serveer dit recept met een rabarbercompote met aardbei. Snijd 750 gram geschilde rabarber in stukken van 3 cm. Verwarm de rasp en sap van 1 sinaasappel met 100 gram suiker, 1 theelepel kaneelpoeder en de rabarber en laat zachtjes 10 minuten koken. Snijd 400 gram aardbeien in stukjes, voeg toe en kook nog 8-10 minuten. Roer af en toe door. Laat afkoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 87 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.