Overige video's

Filopasteitjes met paddenstoelen

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
15 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met de gesmolten boter en vouw ze in vieren. Druk het deeg in de vormpjes en bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 11 minuten krokant en goudbruin.
  3. Verhit de rest van de boter en bak hierin de hamreepjes 2 minuten. Schep de sjalot met de kastanjechampignons en kerrie erdoor en bak al roerend nog 3-4 minuten. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Zet de pasteibakjes op warme borden, schep de vulling erin (en wat over is eventueel ernaast) en bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Neem gerookte spekreepjes in plaats van hamreepjes.

Vervang het kerriepoeder door 1 eetlepel currypasta of voeg 1 eetlepel mosterd toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
15 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.