Overige video's

Filodippers met kruidig gehakt en zoete chilisaus

4 gemiddeld snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g

Bereiden

  1. Mix in een blender de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water (het mengsel hoeft niet helemaal egaal te zijn).
  2. Verwarm het mengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten.
  3. Meng de maizena met 2 theelepels water, voeg toe aan het azijn-chilimengsel, laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus en laat afkoelen.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
  5. Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en bak het gehakt rul.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Vouw de filodeegvellen open en snijd ze in vieren.
  8. Schep in een hoek van elk vel deeg wat gehakt.
  9. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg half op in diagonale richting.
  10. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
  11. Verhit een laagje olie in een pan tot 175°C en frituur de rolletjes hierin gedurende 1-2 minuten.
  12. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de zelfgemaakte chilisaus.

Bereidingstip

Chilisaus over? In een brandschone, luchtdichte pot in de koelkast blijft de saus ongeveer 2 weken goed.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.