Overige video's

Filobakjes met bietentartaar en mierikswortelcrème

4 gemiddeld hapje, amuse
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (94)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de vellen filodeeg in vierkanten van 10x10 cm voor een gewone muffinbakvorm of in 4x4 cm voor een bakvorm voor mini-muffins.
  2. Besmeer elke laag filodeeg met boter en leg steeds 2 plakjes kruislings in een holte van de muffinvorm. Bak de deegbakjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  3. Marineer intussen de blokjes biet circa 10 minuten met het citroensap en de olijfolie. Meng de roomkaas met de zure room en mierikswortel en breng goed op smaak met zout en peper.
  4. Vul een spuitzak of diepvrieszakje met puntje eraf met de vulling. Spuit de vulling in de filobakjes tot de bakjes halfvol zijn en lepel voorzichtig de bietentartaar erop.
  5. Garneer met een takje dille en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (94)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.