Overige video's

Filo-kaasrolletjes met chilisaus

4 gemiddeld hapje, snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Hoofdingrediënten Oude kaas (101) Rode peper (408)

Bereiden

  1. Mix in een blender de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water (het mengsel hoeft niet helemaal glad te zijn). Verwarm dit mengsel circa 5 minuten in een steelpannetje.
  2. Roer de maizena los met 2 theelepels water, voeg toe aan het chilimengsel en laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus. Laat de chilisaus afkoelen in de koelkast.
  3. Leg de vellen filodeeg op het werkvlak en snijd ze diagonaal in vieren. Leg op het brede deel van elk vel deeg een reepje kaas.
  4. Rol vanaf waar de kaas ligt het deeg half op. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
  5. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan tot 180ºC en frituur de rolletjes circa 2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de zelfgemaakte chilisaus.

Bereidingstip

Houd je chilisaus over? Deze is nog ongeveer 1 week houdbaar in een luchtdicht bakje.

Wijnadvies

Blijf bij dit recept in Chileense sferen met Viña Maipo Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Hoofdingrediënten Oude kaas (101) Rode peper (408)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.