Overige video's

Feta-tuinkruidencake

Feta met zongedroogde tomaten is de ideale combinatie. Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar deze ingrediënten zijn ook overheerlijk in een cake! Aan de slag en bakken maar!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren los met de melk, olijfolie, zout en peper. Spatel het bakmeel, de geraspte kaas, feta, tomaten en tuinkruiden erdoor.
  2. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en vul de vorm met het beslag. Bak de cake circa 50 minuten in het midden van de oven.
  3. Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake iets afkoelen en haal dan uit de vorm.

Bereidingstip

Vervang de gedroogde tomaten in dit recept door plakjes olijven.

Voeg in plaats van verse tuinkruiden 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden toe aan dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.