Overige video's

Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom
Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom
(1)

Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom

Categorie gebak
Personen 15 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180°C. Klop voor het kapsel (taartdeeg) de eieren, dooier en suiker in 10 minuten met de mixer dik.
  2. Zeef de bloem en maïzena. Spatel erdoor en schep in de springvormen (¾ gevuld). Bak ze in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar (de kleine is eerder gaar).
  3. Smelt voor de chocomousse de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom yoghurtdik.
  4. Klop de dooiers met de suiker dik, en de eiwitten stijf. Roer de chocolade door de dooiers en spatel de slagroom en likeur erdoor. Spatel nu het eiwit erdoor tot een egale mousse.
  5. Klop voor de banaan-ananasroom de slagroom met de suiker stijf. Pureer de ananas met de banaan en schep samen met de banaanlikeur door de slagroom.
  6. Snijd alledrie de taartkapsels 2x overlangs door. Besmeer de bodemlaag met jam en dan met chocomousse. Leg er een laag kapsel op en herhaal dit met banaanmousse en leg de bovenste laag erop. Doe dit ook bij de twee andere kapsels.
  7. Leg de grootste taart op een taartplateau en bestrooi met poedersuiker. Bestrooi de middelste met cacaopoeder en zet hem op de grootste. Bestrooi de kleinste met poedersuiker en zet die daar weer op.
  8. Snijd de banaan en ananas, trek blaadjes uit de ananaskruin en garneer de taart ermee.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.