
Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom
Waardering:
Waardeer:
Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom
- 7 eieren
- 1 eidooier
- 175 gram rietsuiker
- 150 gram bloem
- 25 gram maizena
- 1 potje abrikozenjam
- 150 gram pure chocolade
- 150 milliliter slagroom
- 3 eidooiers
- 50 gram rietsuiker
- 3 eiwitten
- evt. 1 theelepel sinaasappellikeur
- 350 milliliter slagroom
- 50 gram rietsuiker
- 100 gram ananassen
- 1 middelgrote banaan
- evt. 1 theelepel banaanlikeur
- 1 banaan (in plakjes)
- 2 schijven verse ananas (in stukjes)
- poedersuiker
- cacaopoeder
voor de vulling chocomousse
voor de vulling banaan-ananasroom
voor de garnering
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Fruitig herfstgebak
Bakken maar!
Met appels en peren
Bereiden
- Verwarm de oven op 180°C. Klop voor het kapsel (taartdeeg) de eieren, dooier en suiker in 10 minuten met de mixer dik.
- Zeef de bloem en maïzena. Spatel erdoor en schep in de springvormen (¾ gevuld). Bak ze in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar (de kleine is eerder gaar).
- Smelt voor de chocomousse de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom yoghurtdik.
- Klop de dooiers met de suiker dik, en de eiwitten stijf. Roer de chocolade door de dooiers en spatel de slagroom en likeur erdoor. Spatel nu het eiwit erdoor tot een egale mousse.
- Klop voor de banaan-ananasroom de slagroom met de suiker stijf. Pureer de ananas met de banaan en schep samen met de banaanlikeur door de slagroom.
- Snijd alledrie de taartkapsels 2x overlangs door. Besmeer de bodemlaag met jam en dan met chocomousse. Leg er een laag kapsel op en herhaal dit met banaanmousse en leg de bovenste laag erop. Doe dit ook bij de twee andere kapsels.
- Leg de grootste taart op een taartplateau en bestrooi met poedersuiker. Bestrooi de middelste met cacaopoeder en zet hem op de grootste. Bestrooi de kleinste met poedersuiker en zet die daar weer op.
- Snijd de banaan en ananas, trek blaadjes uit de ananaskruin en garneer de taart ermee.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 425 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 11 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2013
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Fruitig herfstgebak
Bakken maar!
Met appels en peren
- 7 eieren
- 1 eidooier
- 175 gram rietsuiker
- 150 gram bloem
- 25 gram maizena
- 1 potje abrikozenjam
- 150 gram pure chocolade
- 150 milliliter slagroom
- 3 eidooiers
- 50 gram rietsuiker
- 3 eiwitten
- evt. 1 theelepel sinaasappellikeur
- 350 milliliter slagroom
- 50 gram rietsuiker
- 100 gram ananassen
- 1 middelgrote banaan
- evt. 1 theelepel banaanlikeur
- 1 banaan (in plakjes)
- 2 schijven verse ananas (in stukjes)
- poedersuiker
- cacaopoeder
voor de vulling chocomousse
voor de vulling banaan-ananasroom
voor de garnering
Bereiden
- Verwarm de oven op 180°C. Klop voor het kapsel (taartdeeg) de eieren, dooier en suiker in 10 minuten met de mixer dik.
- Zeef de bloem en maïzena. Spatel erdoor en schep in de springvormen (¾ gevuld). Bak ze in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar (de kleine is eerder gaar).
- Smelt voor de chocomousse de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom yoghurtdik.
- Klop de dooiers met de suiker dik, en de eiwitten stijf. Roer de chocolade door de dooiers en spatel de slagroom en likeur erdoor. Spatel nu het eiwit erdoor tot een egale mousse.
- Klop voor de banaan-ananasroom de slagroom met de suiker stijf. Pureer de ananas met de banaan en schep samen met de banaanlikeur door de slagroom.
- Snijd alledrie de taartkapsels 2x overlangs door. Besmeer de bodemlaag met jam en dan met chocomousse. Leg er een laag kapsel op en herhaal dit met banaanmousse en leg de bovenste laag erop. Doe dit ook bij de twee andere kapsels.
- Leg de grootste taart op een taartplateau en bestrooi met poedersuiker. Bestrooi de middelste met cacaopoeder en zet hem op de grootste. Bestrooi de kleinste met poedersuiker en zet die daar weer op.
- Snijd de banaan en ananas, trek blaadjes uit de ananaskruin en garneer de taart ermee.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 425 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 11 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2013