Overige video's

Fattigmann
Fattigmann
(5)

Fattigmann

Deze Scandinavische koekjes bak je niet in de oven, maar in de frituurpan. Weer eens wat anders.
Categorie tussendoortje
Personen 30 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 55 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Vezels 0 g
Zout 0 g

Voorbereiden

Meng 4 eidooiers en 1 eiwit met de room, suiker, boter en kardemom. Voeg 175 gram bloem toe en kneed kort tot een glad deeg. Kneed niet te lang, dan worden de koekjes taai. Laat afgedekt 45 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 3 mm. Snijd in ruitjes van circa 7 cm lang. Snijd in het midden van elke ruit een lijn van 2-3 cm. Duw een voor een beide buitenste puntjes door de snee.
  2. Verhit de olie tot 180ºC en frituur de koekjes in porties van 4-5 stuks lichtbruin. Keer halverwege het frituren om. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en bestuif met de poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 55 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
1 g
Vezels 0 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.