Overige video's

Farfalle met spinaziepesto
Farfalle met spinaziepesto
(25)

Farfalle met spinaziepesto

Op doordeweekse dagen wil je niet te ingewikkeld, maar wél lekker koken. Een pasta is altijd een goed idee. Probeer deze vegetarische pasta met spinaziepesto en zongedroogde tomaten eens.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 2,1 g

Bereiden

  1. Kook de farfalle beetgaar. Maal intussen in de keukenmachine 150 gram spinazie, de basilicumblaadjes, knoflook, 50 ml olijfolie, tweederde van de walnoten en tweederde van de Parmezaanse kaas tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en laat de overige spinazie hierin slinken. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Giet de pasta af en meng door de pan met spinazie. Schep de pesto naar smaak erdoor en roer goed door.
  3. Schep de pasta in kommen en bestrooi met de overige walnoten en kaas.

Bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 2,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.