Overige video's

Farfalle met spinaziepesto en ham

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
8 g

Bereiden

  1. Meng de knoflook met de hazelnoten en olie in een hoge beker en pureer fijn met een staafmixer.
  2. Voeg de spinazie en 50 gram kaas toe en maal verder tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de farfalle gaar in water met zout. Giet af en bewaar een paar eetlepels van het kookvocht.
  4. Schep de pesto met 1-2 eetlepels kookvocht en de hamblokjes door de warme farfalle.
  5. Bestrooi met extra kaas en peper.

Bereidingstip

Vervang de hazelnoten door walnoten.

Pasta in een leuk vormpje ziet er niet alleen gezellig uit op je bord, de vorm van deze ‘farfalle' heeft ook een functie. Door alle ribbels en karteltjes in het pastadeeg blijft de saus er zo lekker aan hangen. Wij noemen deze pastavorm vaak strikjes, maar wist je dat farfalle ‘vlinder' betekent in het Italiaans?

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.