Overige video's

Falafel met yoghurtsaus

4 gemiddeld lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
5 g

Bereiden

  1. Pureer alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine fijn. Laat een halfuur afgedekt in de koelkast opstijven.
  2. Roer voor de saus de yoghurt met de knoflook en komijn los en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen.
  3. Neem steeds een eetlepel falafel en rol hier met de handen een balletje van.
  4. Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de balletjes met 5 tegelijk in circa 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de saus.

Bereidingstip

Lekker met geroosterd pitabrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.