Overige video's

Falafel met tomatensalsa

4 gemiddeld lunch, snack, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten Kikkererwten (68) Tomaat (204)

Voorbereiden

Maal alle ingrediënten voor de falafel fijn in een keukenmachine. Maak er balletjes van en laat deze afgedekt 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de ver- pakking.
  2. Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C en frituur hierin de falafelballetjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Serveer de falafel met tomatensalsa in een pitabroodje.

Bereidingstip

Maak dit recept ook eens wat hüttenkäse of Griekse yoghurt gemengd met een geperst teentje knoflook erbij.

Wijnadvies

De smaak van koriander gaat goed met een sauvignon blanc, bijvoorbeeld Poppy uit Marlborough.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten Kikkererwten (68) Tomaat (204)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.