Overige video's

Eton mess

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1055 kcal
Koolhydraten 116 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
33 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Teken 3 cirkels van circa 25 cm Ø op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik.
  3. Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten van het bakpapier.
  4. Doe dit eventueel een dag van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
  5. Leg enkele aardbeien en frambozen apart voor garnering.
  6. Verwarm en kook de rest van het gemengde zomerfruit met de honing en een klein scheutje water zachtjes 4-5 minuten. Pureer en laat afkoelen.
  7. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig.
  8. Leg de schuimpjes of de in kleine stukken gebroken meringue in een schaal of 4 eenpersoons schaaltjes.
  9. Schep de slagroom erop en verdeel aardbeien en frambozen erover. Giet de vruchtensaus erover.
  10. Garneer met de chocolade en noten.

Bereidingstip

Kijk voor het basisrecept meringue elders op deze website.

Vervang pistachenoten door walnoten, hazelnoten of amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1055 kcal
Koolhydraten 116 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
33 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.