Overige video's

Eton mess met aardbeien
Eton mess met aardbeien
(2)

Eton mess met aardbeien

Dit toetje van fruit en slagroom werd ooit bedacht op Eton College in Engeland. Het snelste en makkelijkste toetje ooit!
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
26 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop de eiwitten in een brandschone kom tot stijve pieken en voeg de suiker in 3 porties toe. Schep hoopjes van het mengsel op de bakplaat en bak circa 1 uur onder in de oven, tot de meringues stevig zijn en makkelijk van het papier loskomen. Laat afkoelen.

Bereiden

  1. Maal een derde van de aardbeien in de keukenmachine tot een aardbeiencoulis. Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker luchtig.
  2. Hak tweederde van de meringues grof en meng ze door de aardbeiencoulis. Schep in diepe borden, schaaltjes of glazen. Schep de slagroom erop. Hak de rest van de meringues fijn en strooi erover. Garneer met de overige aardbeien.

Bereidingstip

Sneller klaar met dit recept? Gebruik kant-en-klare meringues of maak de schuimpjes van tevoren en bewaar ze in een afsluitbare trommel.

Wijnadvies

Met Eton mess als toetje kan er natuurlijk niets meer misgaan. Nog lekkerder met een glas Gran Espanoso Cava Demi-Sec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
26 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.